Haraldsplass Diakonale Sykehus styrker sin satsing på samarbeid med kommunene

Rebekka Ljosland blir sykehusets nye samhandlingssjef, med ansvar for samarbeid med kommuner, sykehus, universitet og høyskoler.

Rebekka Ljosland
Rebekka Ljosland blir samhandlingssjef ved Haraldsplass Diakonale Sykehus.

Til stillingen ligger også strategisk arbeid med samfunnskontakt med politikere og andre viktige aktører.

- Det som gjør Rebekka spennende er at hun både har jobbet som sykepleier ved sykehuset og har erfaring som politiker og helsebyråd. Denne kombinasjonen er unik og vi gleder oss til at Rebekka kan begynne i stillingen som samhandlingssjef hos oss, sier fagdirektør Petter Thornam.

- Som privat ideelt sykehus er det også viktig at vi gjør oss gjeldende også i nasjonal sammenheng. Rebekka har en god forståelse for det politiske landskapet, en kompetanse vi ønsker å styrke, sier adm. direktør Kjerstin Fyllingen.

Med seg på laget får Ljosland senior rådgiver Elena Sandgathe, som først og fremst skal jobbe med samhandling med kommunene og bidra til å forbedre det praktiske samarbeidet mellom Haraldsplass og kommunene. Elena har, både som avdelingsleder på Haukeland og prosjektleder i hjemmesykepleien i Bergen Kommune, sett mange relevante utfordringer som hun ønsker å ta tak i.