HELSENORGE

Økt plastikkirurgi kapasitet på Haraldsplass

Med plastikkirurger på laget har Haraldsplass Diakonale Sykehus økt kapasiteten på dette behandlingstilbudet. Nå kan flere pasienter få hjelp i Bergen som en del av det offentlige helsetilbudet.

Seksjon for generell- og plastikkirurgi
Seksjon for generell- og plastikkirurgi ved Haraldsplass Diakonale Sykehus har økt kapasiteten.

- Dette er en svært god nyhet for pasientene, som vil oppleve kortere ventetider og bedre kapasitet innen det offentlige helsevesen, sier klinikkdirektør Frank Olsen ved kirurgisk klinikk.

Sykehusets seksjon for generell- og plastikkirurgi har spesialkompetanse innen brokkirurgi og opererer årlig ca. 600 pasienter for brokk. I tillegg utfører vi både postbariatrisk kirurgi (bukplastikker, brytsreduksjoner, lår- og armplastikker), og enkle håndkirurgiske inngrep som karpaltunnelsyndrom, triggerfinger, Dupuytrenskontraktur og ganglion. Postbariatriske operasjoner kan i mange tilfeller være omfattende med behov for overnatting på sykehus, noe ikke alle private behandlingssteder har anledning til å kunne tilby. Ved kirurgisk klinikk på Haraldsplass vil disse pasientene kunne få den overvåking og oppfølgingen de trenger i etterkant av operasjonen.

Økt kapasitet gir kortere ventetider

For friske personer som kan opereres dagkirurgisk er det bare noen ukers ventetid. For personer som har andre tilleggs sykdommer som enten gjør behandling, oppfølgning eller anestesi mer utfordrende kan ventetiden være noe lengre. Se helsenorge.no for til enhver tid gjeldende ventetider.