Lipødem: - Vi er utrolig stolt av å lede dette prosjektet

Endelig er man i gang med de første operasjonene for pasienter som har lipødem. Prosessen frem har vært lang og krevende.

Publisert 07.10.2022
Sist oppdatert 09.12.2022
En hånd som holder en grein

En merkedag for en hel pasientgruppe

- Det er helt fantastisk å endelig være i gang. Alle var godt forberedt og leverte over all forventning.  
Legger ikke skjul på at det har vært en lang og krevende prosess å komme hit, men i dag ser vi at all innsatsen var verdt det, forteller Hildur Skuladottir, forskningsleder og overlege i plastisk kirurgi ved Haraldsplass Diakonale Sykehus.
LipødemOperasjonJubel.jpg
 

Hun får god støtte av Petter Thornam, fag- og viseadministrerende direktør ved Haraldsplass Diakonale Sykehus.

- Jeg er veldig stolt av at vi har fått oppstarten av behandlingen så bra til. Studien vil definere behandlingen til en stor pasientgruppe som tidligere ikke har fått behandling, sier Thornam.

Lipødem er en tilstand som fører til unormal ansamling av fett under huden på legger og lår. Noen ganger også på armene. Tilstanden er smertefull og lar seg ikke slanke bort.

På Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen er man godt i gang med en nasjonal studie for å finne ut hva som er den beste behandlingen

Det er et femårig forskningsprosjekt, som er den første landsdekkende studien på denne forskningsgruppen.

Hvordan gikk det med de to første operasjonene, Hildur Skuladottir?
Operasjonene gikk veldig bra.  Hele teamet gjorde en fantastisk innsats. Kan ikke få gitt nok skryt til alle involverte. Pasientene uttrykte en enorm takknemlighet, det betyr enormt mye.
 
Hva tenker du om det som skal skje videre?
Studien er i startgropen og vi har en stor og spennende jobb foran oss.
 
En stor dag?
Dagen i dag er en merkedag for en hel pasientgruppe.  Vi er utrolig stolt over å lede dette prosjektet, sier en meget fornøyd forskningsleder og overlege ved Haraldsplass Diakonale Sykehus.

LipødemOperasjon.jpg